Poštovani članovi naše Udruge,

Evo nas na početku, još jedne natjecateljske sezone u organizaciji Udruge za mali nogomet Split koja okuplja više od 2.000 članova i regularno organizira natjecanja u 10 liga.

U kratkim crtama bi Vam saželi problem koji smo rješavali tijekom protekle sezone, a vezan je za termine u J.U.Š.O. Kao što Vam je poznato već na početku protekle sezone, nakon što smo potpisali Ugovor o najmu, pozvani smo na hitan sastanak. Na istom smo zamoljeni da za potrebe treninga profesionalnih klubova ustupio zadnji termin naših liga ponedjeljkom, utorkom i četvrtkom, te navedene utakmice prebacimo da se igraju u večernjim satima nedjeljom. Prije davanja ikakvog odgovora, zatražili smo mišljenje svih naših ekipa koje se natječu u dvorani J.U.Š.O. Rezultate ankete (41 ekipa je protiv ustupanja termina, 1 ekipa za ustupanje termina) smo proslijedili Ravnatelju dvorane Gripe. Na naše zadovoljstvo termini u sezoni 2018./2019. su ostali kako su definirani u potpisanom Ugovoru. Međutim, rečeno nam je da slijedeću sezonu nećemo imati termine koje smo dosad imali. Nakon toga inzistirali smo na potpisu Ugovora za sezonu 2019./2020., kako nam isti nije dostavljen, inicirali smo nekoliko sastanaka sa odgovornim ljudima zaduženim za sport u Gradu. Istakli smo da je UMN Split stalni korisnik dvorana J.U.Š.O. od 1981., te smo format naših natjecanja prilagodili terminima koji su nam ponuđeni od strane J.U.Š.O. Stoga bi bilo kakve promjene i to nekoliko godina unaprijed prouzročile nepopravljivu štetu našoj Udruzi. Naši razgovori i upornost su pali na plodno tlo, te smo sredinom 6. mjesec dobili prijedlog Ugovora od strane J.U.Š.O. za sezonu 2019./2020. koji je i potpisan na obostrano zadovoljstvo jer smo zadržali termine koje smo imali i do sada.

Sukladno dosadašnjoj praksi, dostavljamo Vam sve potrebne materijale vezane za početak sezone 2019./20. Potrebno je istaknuti da i ove natjecateljske sezone visina članarine ostaje nepromijenjena,  osim u ligi „veterani 45“ jer smo uveli da ligu sude dva suca zbog bolje kvalitete suđenja.

Svima Vama puno hvala na ispunjavanju dosadašnjih obaveza jer bez toga Udruga ne bi mogla ovako uspješno funkcionirati kao i na podršci koju imamo od Vas.

Plenumi ekipa će se održati 3.9.2019. (mladi) u 19,00 sati, odnosno 4.9.2019. (veterani) u 19,00 sati u sali za sastanke J.U.Š.O. (prizemlje). Molimo Vas da sastanku neizostavno prisustvujete, budući da će se tada izvršiti ždrijeb startnih brojeva za ligu, kao i izbor novih predstavnika za sastav Skupštine.

Ždrijeb parova 1.kola Liga kupa će se održati nakon što se ekipe izjasne na 1. kolu  žele li igrati, s obzirom da Liga kup nije obavezan.

Nakon održavanja Plenuma mladih planira se odigrati utakmica Super kupa između ekipa

 „C.B. Sea wolf“ – „Heregovac Visoko potkrovlje“ (osvajač I. lige protiv osvajača Liga kupa), a nakon održavanja Plenuma veterana utakmica Super kupa veterana „Podstrana“ – „Biberon Marska“ (osvajač I. lige veterana protiv osvajača Liga kupa veterana).

Kako naša natjecanja započinju 9.9.2019. molimo Vas da najkasnije do 31.8.2019.uplatite prvu ratu članarine koja iznosi 4.000,00 kn za sve lige.

Po već uhodanoj praksi, odlučili smo da samo one ekipe koje su u zadanom roku podmirile I. ratu članarine, ulaze u ždrijeb natjecanja. Ukoliko neka od ekipa ne podmiri svoje obveze u ždrijeb natjecanja umjesto te ekipe ulazi ekipa koja je to zaslužila po plasmanu iz prethodne sezone temeljem dostavljene rang liste.

Visina članarine za svakog igrača i voditelja Udruge je 20,00 kn te će na prvom kolu moći nastupiti isključivo igrači koji aktiviraju svoje članstvo za natjecateljsku sezonu 2019./2020.

Imajući u vidu da igračima i voditeljima ove sezone nećemo izdavati sportske iskaznice, obveza voditelja ekipe je osobno u uredu udruge ili putem e-maila dostaviti spisak igrača koji će nastupati i to najkasnije 4 dana prije početka natjecanja u ligi u kojoj se natječe ekipa.

Novoregistrirani igrači, te igrači koji nisu nastupali u posljednje dvije sezone moraju obavezno dostaviti osobnu iskaznicu i OIB. Sukladno Zakonu o zaštiti obrade osobnih podataka novi igrači su dužni obrazac Suglasnosti za objavu osobnih podataka  vlastoručno potpisati (navedeno će biti kod delegata na zapisničkom stolu kada budu došli na prvu utakmicu).

S vjerom da utabanim putem nastavljamo dalje i nadom da naše odluke koje Vam dostavljamo nećete tumačiti kao naredbodavne nego kao nužne da bismo što kvalitetnije ušli u novu sezonu i zaštitili regularnost natjecanja,

 

Sportski pozdrav i do skorog viđenja,

         Predsjednik UMN-Split

                   Josip   Radić