SAMO SPINUT  -  GANNICUS  1 : 2

Derbi kola započeo je inicijativom gostiju, dok se domaćin opredijelio na postavljenu obranu i kontre iz kojih je mogao i poentirati, ali nedostalo je smirenosti u završnici.

U 7. minuti vodstvo gostiju, nakon precizno ubačene lopte na drugu stativu na kojoj se nalazio Jakov Despotušić, te je mirno pospremio u mrežu.

15. minuta susreta greška obrane u izbacivanju lopte, što koristi Dean Banić i rutinirano postiže drugi pogodak za goste.  Na odmor se odlazi sa tim rezultatom.

Drugo poluvrijeme Samo Spinut ulazi agresivnije u igru sa tendencijom postizanja pogotka, ali i rizika da prime novi. Domaćin je u prvim minutama konkretniji, ali sve se svodi na udarce sa distance.

23. minuta, prizeman ubačaj sa lijeve strane na drugu stativu i mirna egzekucija Luke Dodiga za 1 : 2. S ovim golom Samo Spinut se vraća u igru što osjećaju i gosti. Domaćin još više povećava rizik igre, te igra sa vratarem-igračem. Redaju se prilike kao na traci, gol visi u zraku, ali obrana gostiju je na nivou.  Gannicus postiže pobjedonosni pogodak, ali čestitke zaslužuju obje ekipe na prikazanoj igri i fer ponašanju.