PODSTRANA - SPLIT TOMMY  2 : 2    

U derbiju 22. kola 1. lige veterana vidjeli smo izuzetno kvalitetnu i neizvjesnu utakmicu do samog kraja.Utakmica je obilovala svim segmentima malonogometne igre od udaraca uigraninih i individualnih akcija do kompaktne obrane.Tempo utakmice je bio na visokoj razini u kojoj je i sudački par dozvolio da se igra razvije, te na taj način dali obol kvaliteti ogleda između prvog i drugog na tablici.

Prvo poluvrijeme proteklo je u naizmjeničnim pokušajima nadmudrivanja odbrane, ali sve se završavalo na dobro postavljenim obrambenim zadacima. U 8. minuti susreta nakon jedne greške obrane domaćina Slobodan Gudelj Velaga snažnim i preciznim udarcem sa distance postiže pogodak, te dovodi svoju momčad u minimalno vodstvo. Kada se očekivao kraj poluvremena domaćin preko Martina Mikuličića koji maestralno glavom lobuje gostujućeg vratara doslovno u posljednjoj sekundi poravnava rezultat.

Drugo poluvrijeme preslik prvoga, s tom razlikom što već u prvoj minuti nakon prekida iz uigrane akcije gost ponovo dolazi do gola prednosti pogotkom topnika u svojim redovima Duje Špalja. Nastavljaju se redati akcije s jedne i druge strane bez rezultata. U 16. minuti, dakle samo tri minute poslije domaćin poravnava iz prekida ovaj put udarcem iz kuta, oštra lopta na prvu stativu i netom što je ušao u igru Boris Odak postiže pogodak pa imamo novo poravnanje rezultata. Bilo je još dosta zanimljivih akcija, ali rezultat utakmice se nije promjenio. Na kraju čestitke svim akterima utakmice na prikazanoj igri, fer i korektnom ponašanju, te su dokazali da su opravdano u borbi za titulu.