OSANDESETE MALA KAVANA  -  PODSTRANA   0 : 5  (0 : 0)

 

Kao u nekoliko liga i u  1. ligi veterana prvak se odlučivao u zadnjem kolu. Bitka se vodila između Podstrane i Cosmosa. Prvi na teren izašli su momci iz Podstrane, imali su danas vrlo teškog protivnika koji je do ove utakmice bio u vrhunskoj formi.

Za prvo mjesto trebala im je pobjeda i kiks Cosmosa jer nitko nije vjerovao da bi ova utakmica mogla završiti toliko velikom razlikom kojom bi bili konkurentni bez kiksa Cosmosa.

Utakmica je tako i krenula, vrlo čvrsto i borbeno na obje strane.  Teško se dolazilo do izglednih prilika, ali udaraca prema golu nije nedostajalo. Nervoza je bila obostrana, ali razumljiva zbog važnosti utakmice.

Obje ekipe željele su  pobjedu, usprkos tome na poluvrijeme se otišlo bez pogodaka. Nešto više kombinatorike pokazala je ekipa Podstrane,  ali i dalje bez previše rizika znajući koliko je domaćin opasan.

U drugom poluvremenu kao da su izašle neke druge ekipe, Podstrana se maksimalno prepustila riziku i visoko napala domaćine. Vrlo brzo je to urodilo plodom jer odmah na početku drugog dijela dolaze do prednosti.

Ekipa Osamdesetih uspjela je koliko toliko parirati do sedamnaeste minute, a zatim su potpuno nestali. Nakon toga igrala je samo Podstrana i do vrha punila mrežu domaćina. Čak se može reći da su domaćini dobro i prošli. Nitko nakon prvog dijela nije očekivao takav raspad sistema, ali je Podstrana poznata kao ekipa koja je svima sposobna to učiniti.

Zasluženom visokom pobjedom Podstrana je svoj dio posla odradila i čekala kiks Cosmosa. Na žalost po njih nije ga dočekala jer su i oni deklasirali svog protivnika za veliko slavlje i titulu.

Gol razlika ove godine presudila je prvaka između dvije odlične ekipe. Čestitke Cosmosu na prvom mjestu, ali i Podstrani koja se do zadnjeg zvižduka nije predavala.

 

 

100LAR NAMJEŠTAJ PO MJERI  -  PROMET SPLIT  1 : 0 (0 : 0)

 

Za  obje ekipe bila je to utakmica „biti ili ne biti“, Stolarima je za opstanak u 1. ligi veterana trebala pobjeda, a Prometovcima samo bod.

U prvom poluvremenu vidjeli smo vrlo opreznu igru obje ekipe, šansi za gol gotovo da i nije bilo. Nešto bolja i sa većim posjedom lopte bila je ekipa Prometa.

Drugo poluvrijeme druga priča, igra je se sve brža, redaju se brze akcije i udarci na gol. U takvoj igri Promet je bolji, pogađaju dvije stative od kojih je druga bila na prazan gol.

I kako to u malom balunu obično biva, strpljivi Stolari koriste nepažnju suparnika i iz brze kontre, junak utakmice Damir Vukasović tri minute prije kraja postiže gol za 1:0.

Promet se nije predavao, svim silama kreću u napad ne bi li sustigli rezultat, međutim u ovoj utakmici baš nisu imali sportske sreće, šteta je što moraju napustiti prvoligaško društvo.

Čestitka ekipama na odličnoj, fer i korektnoj utakmici.