KONTRA 45 – DOBRI KONOBA PIMPINELA 45    1 : 3 (0 : 1)

 

U napetoj borbi za naslov tri ekipe nemaju prava na kiks, a jedna od tih ekipa je i ekipa Kontre. U ovu utakmicu su ušli kao favoriti, a tako su se i postavili. Napali su od prve minute i sveli protivnika na to da se brani.

Vrlo čvrsti i pokretljivi u obrani gosti su odolijevali konstantnim napadima. Uz vrlo raspoloženog vratara djelovali su kompaktno. Vrebali su svoju priliku iz kontra napada i jednu takvu dočekali u 12. minuti utakmice. Vrlo lijep pogodak postigao je Nikša Gudić. Bio je to veliki šok za ekipu Kontre jer su bili bolji u tom periodu. 

Nastavila je Kontra pritiskati i dalje, ali Dobri još više motiviran nakon pogotka svim naporima održava mrežu netaknutom. Prvi cilj, održati takvo stanje do poluvremena, uspješno su odradili. Imala je Kontra još cijelo poluvrijeme za povratak i pred Dobrim je bio težak zadatak.

Nastavljala je Kontra sa pritiskom, ali kako je vrijeme odmicalo sve se više uvlačila nervoza u njihove redove. Dobri je toga bio svjestan pa im kontra napadi  postaju sve opasniji. Osjetili su da je Kontra pala i vrlo kvalitetno to iskoristili. Postižu dva brza pogotka za totalni šok koji nitko nije očekivao. Jugo Angelo Vidović bacio ih je u očaj.

Usprkos terenskoj inicijativi Kontre sasvim zasluženo. Kontra je tada djelovala slomljeno i bezidejno. Mogli su čak doživjeti i potpuni potop. Ipak su se uspjeli trgnuti i postići pogodak za smanjenje vodstva. Precizan je bio Ivan Botić, izgledalo je prekasno.

Premalo je ostalo vremena, ali usprkos tome Konoba se grčevito branila zadnju minutu. Bila je to sadržajna minuta u kojoj se Kontra opet uspjela ispromašivati. Dobri je na kraju ispunio svoj cilj, odigrao je poštenu mušku utakmicu u kojoj je na svoj način pokušao i uspio parirati favoriziranoj Kontri.

Kvalitetnom obranom i ubojitom efikasnošću dolaze do velike pobjede, koju su svojim pristupom zaslužili i na tome im čestitamo. Kontra je kiksala kad nije smjela. Loša realizacija i vrlo motiviran protivnik, danas su bili nepremostiva prepreka. Kakve su im šanse i ima li ih uopće, ovisit će o kasnijem derbiju između prvoplasirane i trećeplasirane ekipe. O toj utakmici ovisi hoćemo li gledati vrlo uzbudljivo zadnje kolo ili će prvak biti riješen danas.