MEJE  -  LIVERPOOL   7 : 4  (1 : 2)

 

U derbiju kola koji je odlučivao o prvaku, gledali smo vrlo zanimljivu utakmicu. Bez ikakvog kalkuliranja otvorena borba na obje strane. Ekipi Liverpoola pobjeda je jedini rezultat koji im je odgovarao. Od prve minute jedni i drugi su krenuli otvoreno po bodove i to je bila garancija da ćemo gledati zanimljivu utakmicu. Ritam utakmice bio je visokog intenziteta, na terenu poprilično podjednaki. 

Do vodstva prvi dolaze gosti, ali ga ne uspijevaju dugo zadržati. Nakon prvog poravnanja na utakmici uslijedio je malo nervozniji period iz kojeg kao pobjednici izlaze ponovo gosti. U zadnjoj minuti prvog poluvremena ponovno dolaze do prednosti, reklo bi se u idealnom trenutku.

Drugi dio se nastavio u istom ritmu, gosti opet nisu dugo izdržali zadržat prednost. Odmah početkom drugog dijela Meje se ponovo vraćaju. Drugo ispušteno vodstvo nije unio nemir u ekipu Liverpoola koji uskoro dolazi do trećeg vodstva na utakmici. Ni njega nisu uspjeli dugo zadržati jer se uporne Meje opet brzo vraćaju novim poravnanjem. Nakon trećeg poravnanja Meje se znatno podižu, a Liverpool polako počinje padati.

Meje to koriste i do prvog vodstva stižu u 24 minuti utakmice. Da stvar po goste bude još gora ulaze u bonus akumulacije. Morali su biti vrlo oprezni u nastavku. Upravo je i taj uteg prelomio utakmicu, jedan neoprezan start dao je mogućnost Mejama da se kaznenim udarcem sa 10 metara odvoje na dva pogotka prednosti.

Oni to objeručke koriste, vidno uzdrmani gosti totalno su pali i na brzinu primili još dva pogotka, tada je utakmica praktično bila riješena. Liverpool je do kraja uspio samo smanjiti zaostatak. Preostalo im je samo čestitati danas boljim Mejama koji zasluženo pobjeđuju i kolo prije kraja osiguravaju prvo mjesto. Čestitamo im na plasmanu u viši rang.