PUSD - FIRULE 1967  1 : 2 (0 : 0)

 

Neizvjesna utakmica koju slikovito možemo nazvati "utakmica sa dva lica". U vrlo mirnom prvom poluvremenu falilo je tempa, žestine i odlučnosti kod obje ekipe. Sa dosta opreza na obje strane. Po jednu veliku priliku su propustili jedni i drugi, a ostale poluprilike vratari su bez problema kupili. Na poluvrijeme se otišlo bez pogodaka. Sve ono što nismo vidjeli u prvom vidjeli smo u drugom poluvremenu.

Odmah početkom drugog dijela preslika lijepe akcije iz prvog dijela, ali ovog puta uspješnom završnicom Firule dolaze do prednosti. Taj pogodak dao im je krila, te dominiraju i kontroliraju utakmicu. Već sljedeću minutu propuštaju povećati prednost iz kaznenog udarca, da bi dvije minute nakon toga uspjeli oploditi bolju igru još jednim pogotkom. Činilo se da je to završni udarac, jer PUSD u tim trenutcima nije izgledao dobro. Usprkos tome PUSD je poznata ekipa koja se ne predaje lako. Tako je bilo i ovog puta. Na krilima Mornara uspijevaju smanjiti rezultat 4 min prije kraja.

To su bile vrlo zanimljive i sadržajne zadnje 4 minute u kojima su domaćini sve bacili u napad. Zgoditak je "visio" u zraku cijelo vrijeme na obje strane. Najbolju priliku za potpuni povratak PUSD propušta u zadnjoj minuti kad su se sa razlogom svi zajedno uhvatili za glavu. Na kraju Firule zasluženo uzimaju puni plijen jer su bili bolja ekipa danas.

 

 

POLIKLINIKA  MATULIĆ – ANTONICA  AUTO SERVIS MARKO ANČIĆ  0 : 3  (0 : 1)

 

U 1. poluvremenu derbija donjeg doma tablice vidjeli smo dvije ravnopravne ekipe koje žarko žele osvojiti bodove. U ne baš atraktivnoj igri Antonica je golom Šarana zaključila 1. poluvrijeme rezultatom 0:1.

Drugo poluvrijeme donosi nam bolju igru obje ekipe. Poliklinika napada, a Antonica iz kontri (tranzicije) radi izgledne prilike za gol i nakon tri promašene velike šanse, ipak povećavaju prednost na 0:2.

„Matulićevci“ se ne predaju i dalje napadaju svim silama i kad su trebali napraviti preokret 3 min. prije kraja promašuju penal (sedmerac). I kako to često biva u nogometu Antonica drugim golom Ivana Šarana povećava na 0:3 i to je bio kraj svih nada Poliklinika.

U ovoj pobjedi Antonice treba još istaknuti i golmana Mišela Timarca koji je odličnim intervencijama zaključao svoja vrata i ostavio ih netaknutim.