VIJESTI

LIGA "VETERANI 45"

AB PRINT – EMN ISSA  3 : 5

Odlična utakmica u posljednjem kolu koja je imala veliki ulog po ekipu AB Print. Znajući da ih je konkurent za osvajanje drugog mjesta, ekipa Vagabundo, prestigla na tablici ranijom pobjedom za osvajanje drugog mjesta igrala im je samo pobjeda protiv „tvrdog“ protivnika ekipe EMN Issa.

Cijelo prvo poluvrijeme ekipa AB Print vršila je pritisak na vrata protivničke ekipe koja ih je iznenadila u dva navrata i lijepim akcijama iz polukontri otišla na odmor sa rezultatom 2 : 1.

U drugom dijelu AB Print kreće po preokret, ali kako je utakmica odmicala snaga je padala i rasla nervoza. Nakon trećeg pogotka ekipe EMN Issa, igrači iste kao da dobivaju krila i postaju dominantniji na terenu. Utakmicu privode kraju sa još dva pogotka u protivnikovoj mreži, te odnose zasluženu pobjedu kojom protivnička ekipa gubi drugo mjesto.

Čestitke ekipi EMN Issa na prikazanoj igri, a ekipi Sveti Duje na osvojenom 1. mjestu lige „veterani 45“!!!

II. liga veterana

PUSD – FIRULE 1967  2 : 3

Vrlo dobra i zanimljiva utakmica. Igralo se otvoreno na obje strane. Ekipa PUSD je imala prednost od dva gola, ali danas vrlo raspoložena ekipa Firule 1967 nije se predavala i okrenula je rezultat u svoju korist. Po prikazanoj igri i stvorenim prilikama sasvim zasluženo odnosi pobjedu.  

PEHARI I MEDALJE

Poštovani,

poštujući preporuke epidemiologa, na zadnjem kolu neće biti svečanog uručivanja pehara i medalja. Pehare i medalje će voditelji ekipa preuzeti kod delegata na zapisničkom stolu.

Zahvaljujemo na razumijevanju!!!

FAVBET I. liga veterana

PODSTRANA – CROATIA BILIZNA  3:0 (0:0)

Ova utakmica je bila derbi kola, kao  i cijelog prvenstva. Kako sad stvari stoje na tablici direktno je odlučila o prvaku. U samom početku obje ekipe su ušle vrlo oprezno i motivirano. Što je utakmica više prolazila tako se sve više pojačavao ritam i sve više brzih akcija.

U prvom poluvremenu bolja je bila ekipe Croatia Blizna koja propušta nekoliko izglednih prilika za gol. U drugo poluvrijeme obje ekipe ulaze u otvoreniju igru sa željom da osvoje tri boda. Podstrana se u takvoj igri bolje snalazi i u samom početku niže prilike, da bi nakon jedne slabije reakcije obrane Croatia Blizne, igrač Podstrane Lisica lukavo doveo svoju ekipu do zasluženog vodstva 1:0.

Croatia Blizna 4 minute prije kraja uvodi igrača-golmana ne bi li preokrenula rezultat, međutim iz kontre prima drugi, a nakon toga i treći gol kojeg atraktivno dalekometno sa svog gola postiže golman ekipe Podstrane Perica i tako zaključuje utakmicu i uspješnu sezonu svoje ekipe.   

Poštovani,

početkom mjeseca rujna organizator natjecanja Ozren Bralić je kontaktirao sve predstavnike ekipe kako bi ih obavijestio nastavku sezone i izrečenim epidemiološkim mjerama. Iste su objavljene na našoj web stranici dana 14.9.2020.  Nakon što smo dobili pritužbe odgovornih iz JUŠO da se neke naše ekipe i pojedinci ne žele pridržavati mjera, na webu je 18.9.2020. oglašen i svim ekipama zajedno s biltenom na zapisničkom stolu dostavljen naš apel o obvezi pridržavanja svega propisanog kako bismo mogli nesmetano nastaviti natjecanje. Nakon toga, ponovno je iz JUŠO izraženo nezadovoljstvo zbog ponašanja neodgovornih pojedinaca i slijedom toga ponovno na webu 8.10.2020. objavljena naša zamolba za obvezom poštivanja svega izrečenog vezano za mjere. To posljednje pozivanje na razumno i odgovorno ponašanje svih članova Udruge, očito nije palo na plodno tlo s obzirom na konstantne izraze nezadovoljstva iz JUŠO kao i nekih prostačkih, vulgarnih, a ponekad i bezobzirnih ispada pojedinaca prema zaposlenicima JUŠO koji samo rade svoj posao.

Svi mi bismo voljeli da je sve „normalno“ i da se prije, za vrijeme i iza utakmica družimo, zabavljamo, ali nažalost tako nije propisano i ako ne želimo ugroziti našu Udrugu i samo njeno postojanje, izrečenih mjera se MORAMO držati bez obzira što netko od nas mislio osobno o istima jer mjere ne donosi ni Udruga ni JUŠO, već tijelo koje je direktno pod ingerencijom Vlade RH.

Ukoliko pojedinci i dalje tvrdoglavo budu uporni u nepoštivanju svih mjera,temeljem izrečenog, s velikim sramom i gorčinom, biti ćemo prisiljeni donijeti odluku o angažiranju licenciranog zaštitara za vrijeme igranja naših utakmica kako nam ne bi bilo uskraćeno daljnje pravo igranja. Kako isti nije stavka u rashodu za ovu ni sljedeću sezonu s nelagodom najavljujemo da će sve ekipe (po danu igranja) proporcionalno morati snositi trošak ovakve vrste angažmana.

Kako je službenim osobama za zapisničkim stolom nemoguće odrađivati i posao redara, ako ne prevlada razum kod svih i to bez iznimke, ovim putem se unaprijed ispričavamo svim razumnim, fer i korektnim pojedincima i ekipama koji su u velikoj većini i koje bi ovom odlukom ni krive ni dužne snosile posljedice neodgovornih izoliranih ponašanja. Posebnu ispriku upućujemo svim zaposlenicima JUŠO (posebno zaposlenicima porte i domarima) zbog nekulturnih i ponekad prostačkih ispada nekih naših članova. Iste lijepo molimo da nepristojne geste pojedinačne prirode ne pripisuju generalno našoj Udruzi, te pozivamo na daljnju suradnju sa našim Ozrenom kao organizatorom natjecanja.

U nadi da će pojedinci shvatiti da svojim višetjednim ignoriranjem, ugrožavaju mogućnost svih nas za igranjem u UMN-Split, kako danas tako i sutra,kao i da bacaju jednu ružnu mrlju na sve nas. Želimo vjerovati da će razmišljanje o angažmanu licenciranog zaštitara ipak ostati samo u pripremi i da ćemo na taj način izbjeći da u ovim ionako bremenitim vremenima ekipe imaju dodatna financijska opterećenja te da štiteći se sami od sebe uvodimo, htjeli to priznati ili ne, neku vrstu represije i to nakon neprekidnih 55 godina rada i djelovanja naše Organizacije.

Stoga vas još jednom molimo da se pridržavate ove 4 sigurnosne mjere:

- nosite masku na licu od ulaza u dvoranu do svlačionice

- nosite masku od svlačionice do izlaza iz dvorane

- na utakmicu dođite najviše 20 minuta ranije

- po završetku utakmice napustite dvoranu što prije (zabranjeno      zadržavanje na tribinama)

Uz gore navedene mjere, molimo voditelje i sve naše članove, da obavijeste svoje navijače koji nisu naši članovi, da ne dolaze na tribine jer su gledatelji strogo zabranjeni.

 

Hvala na razumijevanju,

Josip Radić